دستگاه های تهویه در سالن های آرایشی

مطالعات نشان داده است که درصدقابل توجهی از آرایشگران زنانه به درجات مختلفی از بیماری های تنفسی مبتلا هستند این اختلالات شامل تنگی نفس، خس خس سینه، خلط و سرفه می باشد. بیماری های رایج در آرایشگران زنانه شامل آسم شغلی، برونشیت مزمن، رینیت، و علائم بیماری های تنفسی می باشند. بسیاری از آرایشگران زنانه بدلیل مشکل آلودگی هوای محیط کار، در نهایت علی رقم میل باطنی مجبور به ترک شغل خود می شوند.
 
در آرایشگاه های زنانه محصولات آرایشی و بهداشتی متعددی نظیر انواع لاک ناخن، انواع رنگ مو، اکسیدان، لاک پاک کن(ریموور)، انواع اسپری ها و انواع کرم ها و مواد آرایشی استفاده می شوند. فضای های کوچک و بدون تهویه باعث تجمع آلودگی می شوند و این آلودگی ها بواسطه هوای تنفسی وارد بدن آرایشگران می گردند.
 

آرایشگران زنانه در معرض بیماری آسم شغلی

 

 

بیماری آسم چیست؟

آسم یک بیماری تنفسی می باشد که تنفس را سخت می کند. زمانی که مواد حساسیت زا  وارد ریه می شوند، راه های عبور هوا دچار تحریک و التهاب می شوند و همین امر باعث تنگی مجاری هوایی در ریه می گردد و عبور هوا را مشکل خواهد کرد.  زمانی که علائم آسم در محیط کار ظاهر می شوند یا در محیط کار تشدید می شوند، فرد دچار آسم شغلی شده است. عوامل شغلی که باعث ایجاد آسم می شوند شامل گرد و غبار، بخار مواد شیمیایی و گازهای آلرژی زا می باشند. این مواد در محیط کار رها می شوند و باعث بروز پاسخ های آسمی در فرد می شوند.

آسم در آرایشگران زنانه

آرایشگران زنانه از جمله مشاغلی هستند که خطر ابتلا به آسم شغلی در آنها زیاد است. زیرا دراین حرفه، طیف وسیعی از مواد شیمیایی استفاده می شود و انتشار این مواد در محیط های نسبتا بسته و بدون تهویه می تواند افراد را در معرض خطر ابتلا به آسم قرار دهد و گاهی اوقات باعث ترک شغل در سنین جوانی در آرایشگران می گردد.
 
بیماری آسم چیست؟
 

راه حل چیست؟

راه حل پیشگیری از این بیماری، تهویه هوای سالن های آرایش می باشد. بررسی های میدانی نشان می دهد که دراغلب اوقات تهویه سالن های آرایش به نحو مطلوب امکان پذیر نیست و هوای این فضاها در طول روز ساکن هستند و تعویض نمی شوند. استفاده از ماسک های معمولی هم قادر نخواهد بود که مواد شیمیایی را حذف کند و درنتیجه تاثیری در کاهش عوارض ناشی از مواد شیمیایی نخواهد داشت.